Изказване на треньора на Черно море Илиан Илиев след срещата от 31-ия кръг на efbet Лигата между варненския тим и Локомотив Пловдив, завършила 1:0 за домакините.
Илиан Илиев (треньор на Черно море) – „Така е, важна победа. Казах и на вашите колеги, че е изключително важен мач. Няма как да кажем на играчите излизайте, играйте, резултатът не е важен, знаейки, че при една евентуална победа се откъсваме на 10 точки пред Локомотив Пловдив и 11 точки пред Левски. Няма как да не ни води резултатът, което никога не е било водещо при нас. И днес на моменти се показа, видяхте, че играхме малко по-семпло на моменти, което не е нашият стил, но пък както се казва резултатът оправдава средствата.
Освен гола, другото хубаво в този мач е, че имахме себераздаване, всеки се бореше за отбора. Имахме ситуации, при които можехме да затворим мача, както и Локомотив имаха. Получи се добър мач за хората, но не и за нас. Естествено, че ще преследваме второто място докато можем, все пак се приближихме до ЦСКА-София.
Ще преследваме нашите цели, дай Боже да останем в тройката, тъй като последните две години винаги сме близо до нея. Дай Боже тази награда за нас и за всички, които работят за отбора и за феновете, да се случи и да вземем медали. Няма време за контроли, със сигурност ще тренираме доста, футболистите ще се натоварят през седмицата, след това е Великден и започваме да се готвим за мача с Левски.“