На Цветница възпитаниците на Националното училище по изкуствата (НУИ) „Добри Христов“ във Варна ще подарят на публиката пролетно настроение със своя пореден концерт. Проявата, наречена „Цветен концерт“, е от поредицата „Варненско лято за деца“, образователен модул на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Водещ ще бъде директорката на училището Румяна Петрова, известна на децата като Госпожа Виола. 
Програмата е пъстра и в нея ще прозвучат шедьоври на класическата, съвременната и фолклорната музика, придружени с много танци. Включени са изпълнения от операта „Бохеми“ на Джакомо Пучини, любими песни от българската и световната естрада, популярна музика от анимационни филми. Учениците ще представят и български обичаи като Лазаруване. 
В концерта ще участват Младежкият симфоничен оркестър с диригент Страцимир Павлов, Духовият оркестър с диригент Любо Александров, Детският народен оркестър с диригент Недко Царев, Ансамбъл „Виолино” с ръководител Антоанета Илиева, Кавалджийска група с ръководител Николай Докторов, танцови състави, мажоретки, както и солови изпълнители - инструменталисти, певци и танцьори от най-малките до най-големите ученици.
Началото на спектакъла е в неделя сутрин във Фестивалния и конгресен център.