Композиторът Стефан Диомов, издателката Румяна Емануилиду, вокалният педагог Валентина Сургучева-Тодорова и поетесата Джина Дундова-Панчева се срещнаха с ученици и деца от детските градини във Велико Търново. Чрез поезия, музика и рисунки те създадоха празник , посветен на отбелязаните наскоро Ден на земята и Световен ден на книгата и авторското право.
Нека си поговорим за вълшебството на живота, защото когато поезията срещне музиката, се ражда красивата песен и тогава светът става друг, каза поетесата Джина Дундова-Панчева, която запозна децата със своето творчество.
Освен че съм музикант, аз съм и пътешественик. Няколко пъти съм обиколил земното кълбо, посетил съм над 80 държави и знаете ли какво разбрах - че най-красивата страна на света се нарича България, каза Диомов и призова децата да обичат Велико Търново, защото той е необичаен, екзотичен, чист и приветлив. Той разказа на децата как при своите пътешествия е успял да заснеме най-малката и най-голямата птица на света - колибрито и кондора. Всички участници в срещата изпяха известните шлагери на композитора, който каза, че най-голямата радост за един автор е деца да пеят неговите песни. Свое приветствие отправи заместник-кметът Нейко Генчев, който миналата година влезе в световната музикална класация Country Top 40 с кавъра на песента на маестро Диомов "Здравей, как си приятелю?". Тя носи английското заглавие „Hello My Friend“ и се изпълнява от Генчев (с творчески псевдоним Барни Есвил) в дует с младата кънтри звезда от Нешвил Сара Харалсън.
Срещата се състоя броени дни след успешните премиери на мюзикъла "Здравей, как си приятелю?" с песни на маестро Диомов, в Националния музикален театър "Стефан Македонски" в София. Събитието беше част от инициативата "Фоайе на книгата с автограф", която се организира от Регионална библиотека “П. Р. Славейков” с подкрепата на Министерството на културата.