Деси Стефанова ще бъде Чо Чо сан, а Пинкертон ще бъде Борис Тасков в постановката на операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини на 18 април на сцената на Държавна опера Стара Загора. Това става ясно от програмата с предстоящи събития, публикувани на официалния сайт на културната институция. Диригент ще бъде Гай Дейвис. Режисьорската адаптация е дело на Славчо Николов, сценографията е на Борис Стойнов, художник на костюмите е Цветанка Петкова-Стойнова, репетитор на балета е Пенка Димитрова, а хормайстор - Младен Станев.
В ролята на Шарплес ще се превъплъти Иван Кабамитов , Горо ще е Ивайло Йовчев, Сузуки ще е Тереза Бракалова, Кейт Пинкертон ще бъде Емилия Джурова, участие ще вземат хор, оркестър и балет на Държавна опера-Стара Загора.
„Мадам Бътерфлай“ на Държавна опера-Стара Загора е спектакъл, създаден през 2005 година, за откриването на Фестивала за оперно и балетно изкуство. Мадам Бътерфлай (Чо Чо сан) е гейша, влюбена в американския лекомислен лейтенант Пинкертон. Той се оженва за нея, но не толкова по любов, колкото от увлечение и изкушен от възможността да има брак и в Япония, и в Америка. Връщайки се в Америка, се жени и за Кейт, а Чо Чо сан остава сама с детето им, очакваща го в къщата им в Нагасаки, презряна от близките си и отхвърляща предложенията за брак на японски принц. Три години по-късно Пинкертон слиза от кораба на пристанището с американската си съпруга и иска да отведе със себе си детето, а разбитото сърце на мадам Бътерфлай не издържа и тя слага край на живота си“, разказват от операта.