Радомир се присъединява към националната кампания „Община без отпадъци“, съобщиха от администрацията. Тази събота и неделя, по повод Деня на Земята, се организира доброволческо почистване на всички населени места в общината. 
Събитието е част от годишната кампания на Община Радомир, която ще се проведе в няколко етапа. По време на тях предстои почистване и облагородяване на всяко населено място, засаждане, образователна акция по разделно събиране на отпадъци, рециклиране и други теми, касаещи опазването на околната среда. Предвидено е кампанията да продължи до 27 септември.  
"Паралелно с това се работи в посока на осигуряване на допълнително финансиране чрез проекти и програми по Плана за възстановяване и устойчивост, Фонд за справедлив преход и други програми", заяви кметът Кирил Стоев. Той добави, че за последния месец общината е подала 10 проекта за населените места по програма „За чиста околна среда“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Всеки един от проектите е на стойност около 15 хил. лв. 
Припомняме, че 10 хиляди дръвчета за засаждане бяха раздадени в началото на този месец на жителите на Радомир и региона. Инициативата на "Гората.бг" бе подкрепена от местните власти.