Атинско-македонската информационна агенция и Българската телеграфна агенция ни осигуряват най-добрата информация, защото информацията е чудо, тя е ценност. Това заяви генералният консул на България в Солун Антон Марков по време на петата трансгранична конференция по проекта на БТА „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, която се провежда днес едновременно в Солун и в Благоевград.
Той изтъкна, че дипломатическите отношения между България и Гърция към момента са на високо ниво. По думите му за това говори и високият брой туристи през изминалата година в двете страни: три милиона български туристи са били в Гърция през изминалата година, а броят на гръцките туристи у нас е бил почти същият.
В рамките на трансграничната конференция генералният консул на България в Солун изрази надежда до края на годината да станем пълноправни членове на Шенген. 
Антон Марков спомена в своето изказване и предстоящото откриване на пътната отсечка до Гранично контролно-пропускателния пункт Рудозем-Ксанти, както и предстоящия пренос на втечнен газ от Александруполис.