Банда за кражба на дизел от тирове е задържана от служители на областната дирекция на МВР в Русе след зачестилите посегателства в Русенско и съседни области.
Петима мъже били задържани при поредната кражба от два камиона, паркирани в пътно уширение при авариен изход на пътя Русе-Бяла. Там полицаите забелязали тъмен автомобил с чужди регистрационни номера да напуска мястото. Около товарните превозни средства униформените открили пластмасови туби и маркуч в близост до резервоара на единия влекач. Установена е и липсата на около 500 литра дизел от возилото. 
Така във вилна зона Десети километър край Русе, по ирония на съдбата в района на Петролна база,  полицаите задържали бандитите. Оказало се, че те са на възраст между 27 и 52 години и са от Русе и селата Николово и Просена. При извършените претърсвания са намерени туби с дизелово гориво, множество български и чуждестранни регистрационни табели за автомобили, наркотични вещества, мобилни телефони, ловна пушка с преправена цев, трийсетина патрона за нея, откраднати при предишни набези вещи и инструменти, както и колата, която е ползвана при последния удар. 
На трима от мъжете са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа от прокуратурата. Работата по разследването на престъпната дейност продължава. Изяснява се съпричастността им към повече от 10 кражби, регистрирани в Русенско и в съседни области.