Разказ, какъвто може да се измисли от всеки запалянко в кварталната кръчма, предложи жълт варненски сайт преди съботния мач до морето между футболистите на „Спартак“ и „Дунав“. И, както в интернет се смята за напълно нормално, съчинението бързо-бързо беше преписано от други медии.
Според забавния сюжет старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев имал сериозна агентура във Варна, която му докладвала какво може отборът на спартаковци. Спящите му шпионски клетки датирали от времето, когато играл за тима на „соколите“ /Мартин наистина има два сезона в този отбор през 2004-2006 година, когато участва в 22 мача и бележи 2 гола/.
В резултат на разузнавателните доклади наставникът на „драконите“ измислил коварна тактика, с която да изненада съперника. Обаче, както многозначително казва Данчо Йовчев в една реклама, старши треньорът на домакините Росен Кирилов се усетил навреме по информация от местното контраразузнаване и предриел адекватни мерки. И той измъдрил нова тактика, която дваж повече щяла да сюрпризира отбора на „Дунав“.
Любопитното е, че никъде не се цитира кой пък толкова се е допитал до Кирилов, че да знае какво става в щаба на тима. Липсват и негови конкретни думи за активното мероприятие и контрамероприятие. Енигма са и варненските шпиони на Ковачев, но в утрешния брой ще се постараем да имате неговия отговор.
Но следват нови стрели: „В „Дунав“ разполагат със само двама свестни футболисти - французин и украинец /разбирай Пахама и Нечипоренко/“, гласи ехидно откритие.
Тази новина ще мине през проверка в събота от 15.30 часа. 
Извън веселата измислица статистиката говори, че мачовете между „Спартак“ и „Дунав“ са общо 65. Варненци са с 27 победи, дунавци - с 23, в 14 пъти двубоите са завършвали наравно. Головата разлика е 95:72 в полза на спартаковци.
Есенният мач в Русе завърши при 0:1. Тогава „Спартак“ измъкна победата с гол на Ахмед Ахмедов. Иначе срещата беше съвсем равностойна.
Феновете помнят Мечо, както наричат нападателя, като бивш футболист на „Дунав“ /2018-2019 година, 53 мача с 14 гола/. После бе продаден на ЦСКА /Сф/ за 100 000 лева, където бе основно разерва, а и получи тежка контузия. Поигра малко и за „Славия“.
В тази кампания е под №2 в листата на стрелците във Втора лига /11 попадения/. Преслав Йорданов от „Добруджа“ е с 12.
Мачът в събота ще бъде ръководен от сливенския съдия Стефан Гурков. Един от помощниците му е негов съгражданин - Станимир Трифонов, а другият е пловдивчанин - Цветан Горанов.