Футболистите на „Дунав“ победиха с 3:0 в контролен мач „Янтра“ в Габрово. Категоричният успех срещу костелив отбор, в когото дунавци се препъват често, разпали феновете да се питат на шега защо тази среща не бе шампионатна и кога русенският отбор ще реализира отново 3 чисти гола!
Самуел Наков Фуентес вкара с глава първото попадение след подаване на Денислав Минчев от фланга, юношата Никола Тотев направи 2:0 след почивката отново с глава и асистенция на Галин Минков отляво, Радослав Апостолов оформи класиката в края след пас на Симеон Вешев.
Преди това Димитър Законов уцели гредата, а домакините също имаха две-три голови възможности.
„И аз зададох този въпрос на момчетата - защо в контролен мач можем, а в официален не ни се получава! Дадох възможност за изява на хора, които играят по-малко. Доволен съм от всички. Не допуснахме и кой знае какви опасности пред нашата врата. Дадох почивката на чужденците - Луис Пахама и Олег Нечипоренко, както и на Миро Будинов, който е с наказание за мача срещу „Спартак“ във Варна. Защо ви учудва, че юношата Никола Тотев игра през цялото време? Ние нямаме нищо против момчетата от школата и ще продължим да им даваме шансове, стига те да покажат амбиция и желание за развитие. Калоян Иванов също игра едно полувреме. Няма нищо по-хубаво от това да се разчита на собствени кадри. За Радо Апостолов - беше логично за играе, за да поддържа ритъм, а и всеки ден чакаме с надежда да получи картотека. Имаме уверение от силна фигура в БФС, че тази седмица ще уредят състезателните му права. Много се надяваме това обещание да бъде спазено“, коментира за „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Мартин Ковачев.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Георги Иванов, Димитър Тодоров, Николай Дичев, Галин Минков, Димитър Законов, Кристиан Господинов, Радослав Апостолов, Денислав Минчев, Самуел Наков Фуентес, Никола Тотев /Даниел Николов, Стоян Предев, Калоян Иванов, Никола Колев, Симеон Вешев/.