Волейболистите на „Дунав“ спечелиха титлата във Висшата лига с категорична победа в реванша срещу „Миньор“ /Перник/ - 3:0. Първата среща на пернишки паркет завърши отново с успех за русенския отбор- 3:1.
Пред препълнена от фенове зала дунавци зарадваха публиката със солидна игра и очевидно превъзходство. Момчетата на старши треньора Красимир Миронов бяха толкова убедителни, че наставникът даде възможност за игра на всичките си резерви. Отделните геймове завършиха при 25:13, 25:18, 25:21.
Под аплодисментите на публиката дунавци получиха титлата и златните медали от дежурния делегат на мача.
А сега накъде?
С този въпрос „Утро“ се обърна към Красимир Миронов.
„Питате ме какво ни чака като отбор с промоция в Суперлигата. Първо, момчетата ще бъдат пуснати във ваканция след два-три дни. Второ, договорите им изтичат в края на април. Трето - ако наистина искаме да играем при големите, трябва да се действа много бързо като организация и селекция. Не си мислете, че първенството в елита има нещо общо с това във Висшата лига. Разликата е доста сериозна. Сега няма да коментирам темата с финансите, въпреки че с нея започва цялото ни усилие да се преборим за промоция. Ще ми се да вярвам, че този труд няма да отиде на вятъра. Искам да поздравя всички момчета, че направиха серия без загуба във Висшата лига. Записахме победи във всичките 21 срещи, останахме непобедени и 4 пъти в турнира за купата на България“, коментира Миронов.
В навечерието на реванша с „Миньор“ „Утро“ разговаря с високопоставен член на УС на ВК „Дунав“. Въпросът  бе банален, но логичен - ще се намерят ли средства за достойно представяне на отбора в Суперлигата! Човекът не пожела да цитираме името му, но заяви, че с набелязани вече конкретни идеи и разговори е оптимист за бъдещето на представителния тим.
Дано, защото историята помни и сезони, когато отборът печели право за игра в елита, а после, заради липсата на средства, се самосваля във второто ниво.
„Дунав“: Йоан Кайряков, Алекс Николов, Христо Костов, Ангел Павлов /капитан/, Владимир Христов, Александър Станев, Атанас Митев /Владимир Димитров, Дейвид Пенев, Марио Дамянов, Александър Илиев, Валентин Мутафов/.