Заговорът на 12 Г клас от МГ „Баба Тонка“ любимият учител и класен ръководител Бисер Станиславов да получи уникална покана за абитуриентския бал - чрез вестник, надхвърли очакванията и в петък се превърна в една от темите в гимназията, изпреварена само от честваната същия ден 160-а годишнина от основаването на елитното русенско училище.
Часове преди милата, изобретателна, талантлива и неотправяна по този начин досега покана излезе в петъчния брой на „Утро“, в заговора координирано се включи бащата на една от инициаторките. Той помоли Бисер Стан, както го наричат учениците му, да слезе рано сутринта пред блока си срещу Канев център, за да съдейства на полицията за издирвано лице. Като човек на дълга учителят по биология, който е и домоуправител на входа, изпълни молбата, само за да попадне в засадата на класа си. Момчетата и момичетата излязоха от различни страни с вестника в ръка и с един огромен транспарант: „Питам за един познат. Ще дойдете ли с нас на бала?“. А до него имаше и един по-малък: „KEEP CALM and BISER STAN“ /Keep Calm - Бъди спокоен, успокой се - англ./. „Питам за един познат“ е една от любимите шеги на г-н Станиславов, а покрай това - и на учениците му. 
Широко скроеният и с фино чувство за хумор преподавател, който е и колекционер на вестници, прие изненадата с нескрита радост. Обеща, че този брой на „Утро“ ще заеме централно място в колекцията му, а по-късно, както издадоха родители на абитуриенти от класа, им е споделил, че 12 Г е надминал всичките му досегашни класове.