Истински Джурасик парк завладява Парка на младежта от 23 март. До Английската гимназия ще бъдат  представени 25 реалистични експонати на динозаври, сред които тиранозавър рекс, бронтозавър, трицератопс и други.
Огромните движещи се и ръмжащи фигури на динозаври са създадени с изключително внимание и към най-малкия научен детайл, което прави фигурите толкова истински. Освен интерактивните праисторически животни, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота им, техните навици, как са ловували и как са отглеждали малките си. Изложбата „Живите динозаври“ е авторска концепция на създателите от „Коко ейджънси“. Компанията създава мобилни атракционни паркове в цял свят. През изминалите 5 години повече от 4 млн. посетители са се докоснали до световете на Живите динозаври, дракони и роботи в световен мащаб.
Работното време на изложбата е от 10 до 20 часа, билет за възрастен струва 15 лв. За деца до 3 години е безплатно, а за деца от 3 до 12 години струва 12 лв. Има и групови билети: 2+1 - 35 лв., 2+2 - 45 лв.
Експозицията „Живите динозаври“ на „Дино парк“ ще остане в Русе до 5 май и ще бъде една от атракциите на традиционната русенска тарла.