Русенският Районен съд забрани на русенец да приближава на по-малко от 50 метра бившата си съпруга, жилището в което тя живее, местоработата, местата й за социални контакти и отдих за следващите 18 месеца. В същия срок той няма да има право да осъществява контакт с нея под каквато и да е форма включително по телефон, чрез електронна или обикновена поща и факс, както и чрез всякакви други средства и системи за комуникация.   

Съдебната заповед за защита е издадена след като мъжът многократно тормозел по телефона с обиди и закани бившата си жена, а в началото на тази година нахлул в дома й в русенско село и нападнал нея, новия й съпруг, както и собственото си дете.
 Мъжът поддържал редки контакти с детето си, не участвал в грижите за него и възпитанието му и всяко искане за увеличаване на издръжката му водела до прояви на агресивно поведение от негова страна към бившата му съпруга и новия й съпруг. Многократно се заканвал, че ще ги пребие, а под въздействието на алкохол, с който често злоупотребявал, се заканвал, че ще ги заколи. 
На 4 януари той дошъл пред къщата им и започнал да изпраща от телефона си съобщения с обиди и заплахи, говорел несвързано, бил неадекватен, заплашвал, че ще ги заколи и изхвърли. Жената й съпругът й подали сигнал за случващото се на тел. 112. Докато полицията дойде обаче, мъжът изкъртил вратата на къщата, нападнал съпруга и му му нанесъл няколко удара с юмрук в главата. На бившата си жена ударил шамар, нападнал дори си сина си, който се опитвал да го спре. След като полицаите се отзовали на повикването, продължил да обижда и заплашва и пред тях.
От установеното по делото съдът приема, че осъществените от мъжа актове на домашно насилие са в резултат не на неговото обичайно поведение, а такова, повлияно от алкохол или други опиати. Затова магистратите постановяват не задържането му под стража, а лечение на зависимостите му, включително и принудително ако не бъдат предприети доброволно действия от негова страна.