Диян Димов и Иван Димитров ще бъдат делегати съответно от ФК „Дунав“ и ФК „Локомотив“ /Русе/ на конгреса на БФС в петък, когато футболна България ще избере нов президент на съюза. Двамата отговорят на условията имената им да бъдат вписани в Търговския регистър като представители в управата на двата клуба. Димов е председател на УС на дунавци, а Димитров е член на УС на „железничарите“.
И този конгрес със сигурност ще мине под знака на скандали и циркови изпълнения. Така например в пресата излязоха съобщения, че близки до Борислав Михайлов персони /с други думи до Михаил Касабов и Георги Иванов/ уреждали документално и по „закон“ за делегати пратеници на клубове, които не развиват дейност, а отборите им не участват в нито едно първенство. Още пък на предишния конгрес Михайлов и първите му адютанти изхвърлиха от системата на БФС редица клубове с презумпцията, че книжата им били фалшиви и нямали право на глас. Така Боби надделя срещу Бербатов с глас и половина повече. 
Важното е, както беше преди, ако се избира, да изберем наш човек, пък той ще се разбере после с другия кой да кара влака.
Новото старо е, че пак ще се гласува в стаички с непроницаеми перденца. А в стаичката - щрак, Минке, с телефончето: „Ето за кого гласувах и оправдах доверието ви, ментори мои! Сега вие сте на ход“. 
Някои от кандидатите за президент предложиха вотът да е открит и на светло. Това означава всеки делегат да поеме към урната със сгънато предварително листче с името на своя фаворит. 
Нямаше кой да ги чуе - отколешният морал на върхушката в БФС повелява свещеното тайнство да се споделя само в тъмна стаичка без вражи очи!
Напрежението се подгрява и от фенове, които подозират с основание, че и тази генерална сбирка ще мине под знака на фалшификации и мръсни номера. Затова те обещаха да са пред конгресния хотел „Маринела“. Но какво ли могат да направят срещу една проверена и добре смазана машина, която - няма да е чудно - ако загуби битката, да залее съдилищата с жалба след жалба и така да се управлява в хаос и пак „временно“ без Михайлов, но по михайловски.
Кандидатите са 7 -  Димитър Бербатов, Георги Иванов-Гонзо, Георги Градев, Михаил Касабов, Манол Иванов, Петьо Костадинов, Георги Захариев.
Първите четирима са с ясен профил като хора, възможности и обществена оценка от плюс до минус и обратно. 
Манол Иванов, син на бившия футболист на „Дунав“ Сашо Манолов, е читав човек, но не е достатъчно популярен, а кампанията му закъсня.
Мениджърът Петьо Костадинов-Полковника знае, че няма никакви шансове, но се включи в играта.
Друг мениджър и почти анонимна фигура - Георги Захариев, пък се кандидатира буквално в последната секунда.
Ако някой иска да ни убеди, че този път няма да се играе с белязани карти, се лъже жестоко, че говори на наивници.
И, за съжаление, фарсът е на път да се повтори. Дано се лъжем, но надали.