Четири училища в Русе и училищата в квартал Долапите и във ветовското село Смирненски вече имат нови директори. Това обяви вчера началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. 
В основно училище „Олимпи Панов“ временно изпълняващата директорската длъжност Вергилия Грънчарова печели конкурса и става титулярен ръководител на учебното заведение.
Също временно изпълняващият длъжността в „Братя Миладинови“ Камен Минков вече е официалният директор.
Аналогична е ситуацията и в най-многолюдното русенско училище „Васил Левски“ - Мария Иванова-Тодорова, която допреди дни беше временен директор, сега вече е титуляр.
В Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ новият директор се казва Даниела Дойнова-Кънчева. Доскоро тя беше зам.-директор в ПГДВА, а след това временно бе назначена на управляващата позиция в Професионалната гимназия по облекло. Сега се завръща на ръководната позиция в легендарното училище, създадено преди 141 години от чеха Йосиф Вондрак. 
Новият директор на основно училище „Христо Смирненски“ в русенския квартал Долапите е Теодора Ганева, която е била учителка в детската градина в квартала.
В основно училище „Петко Р.Славейков“ във ветовското село Смирненски конкурсът за директорското място е спечелен от Хабибе Панджарова. 
Единственото училище, където конкурсът не се състоя, е това в село Баниска. Конкурсът бе прекратен, след като единственият кандидат не бе допуснат до участие.
За разлика от директорските конкурси в други области в страната, в Русе няма нито един кандидат, който да не е успял да вземе писмения изпит, подчерта Росица Георгиева. Най-високата оценка, получена от русенските участници в директорските конкурси, е 43 точки, а най-ниската е 31 - с единица над минимума от 30 точки.