Футболистите на „Дунав“ завършиха 0:0 като гости на аутсайдера „Бдин“. В този мач добавянето на 3 точки беше задължително, но не се получи. След двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Мартин Ковачев.

- Г-н Ковачев, защо изпуснахте последния отбор в класирането на Втора лига?
- Факторите са много. Първо, такъв ужасен терен като във Видин не съм виждал и в Трета лига. Това не беше игрище, а някаква нива. При това домакините се бяха постарали да я наводнят. Може да звучи смешно, но топките, с които играхме /по принцип се играе с топки на домакините - б.а./, нарочно не бяха напомпани добре и на практика бяха някакви балони. Третият фактор беше съдията.
- Спестил е две дузпи?
- Не две, а три! Още в третата минута можеше да даде наказателен удар за фаул срещу Миро Будинов. Вижте, не искам да се оправдавам, защото бяхме длъжни да победим и при тези обстоятелства. Като футбол надиграхме напълно домакините. От куп ситуации за гол стигнахме до 4 абсолютно стопроцентови положения. Никой не ни е виновен, че не се справихме. Явно в ключови моменти ни липсва класа. Знам, че момчетата, които бяха близо до гола, още съжаляват за пропуските. Иначе не мога да отрека, че всички се стараха. Може би се нуждаем от повече спокойствие и самочувствие.
- Сега предстои домакински мач срещу „Беласица“, отбор, който е замесен в борбата за оцеляване.
- Всеки двубой оттук нататък ще е финал, особено с тези, които са около нас в таблицата за класиране. Срещата с „Беласица“ е един от тези финали. Като отбор показахме, че можем да се борим. Трябват ни малко повече увереност и, разбира се, мъничко късмет. Лошото е, че днес /вчера/ не можем да ползваме за тренировки терена на стадион „Дунав“. Така, доколкото разбрах, ще е в продължение на две седмици. Може би утре /днес/ ще ползваме игрището на Градския стадион.