Повече атракциони, някои от които за първи път ще се появят в Русе, ще има на тазгодишната тарла. Традиционният пролетен панаир ще се проведе в от 18 април до 1 май включително по алея „Перистери“ северно от шадравана и алея „Младост“ в „Парка на младежта“. Преди няколко дни известен смут предизвика отмяната на заповедта, с която кметът Пенчо Милков нарежда организирането на тарлата. Както научи „Утро“ обаче, става въпрос само за отстраняване на техническа грешка и панаирът ще се проведе според предварително обявения план.
15 големи люлки, няколко батута, тройно бънджи и 5-6 малки атракциона за деца ще осигурят забавления за русенци от всички възрасти. Очаква се големият хит да бъде люлеещото се махало „Екстрийм“, каквото в Русе ще има за пръв път. Едновременното въртене и люлеене във всички посоки ще бъде истинско предизвикателство за тези, които търсят адреналина. Виенските колела ще са две, едното от които ще бъде на входа и ще служи за лице на панаира. На мястото на миналогодишния доста шумен влак ще има два нови.
Места за хапване и пийване също няма да липсват. Получени са заявки от 11 ресторанта, не само русенски, но и от други градове. Около голямата шатра от половин декар ще се разположат още десет заведения. За доброто настроение на посетителите се организират концерти.
Тарлата ще е по-различна и по-интересна от миналогодишната, обеща управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, който организира провеждането на събитието.