В Агенция „Пътна инфраструктура“ не са постъпвали сигнали за влошено технико-експлоатационно състояние или повишена аварийност в участъка на кръговото кръстовище пред гранично-контролно пропускателния пункт Дунав мост. Затова няма основание за предприемането на някакви конкретни мерки. Този странен отговор дава министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков в отговор на русенския депутат Иван Белчев. 
Представителят на ПП-ДБ в парламента се интересува може ли да се направи нещо за намаляване на задръстванията, породени от интензивния трафик. като например се проектира трета лента в кръговото движение, за да се увеличи пропускателната му способност. Освен това той настоява за осигуряване на адекватно осветление в нощните часове и поливна система за поддържане на прилежащите зелени площи.
Според министър Цеков обаче проектирането на трилентово движение е от изключителна сложност, тъй като изисква промяна на Устройствения план на Русе и отчуждаване на необходимите терени, тъй като кръстовището е в рамките на града. А осветлението, тротоарите, зелените площи, оградните съоръжения и др. са собственост и ангажимент на общината и се поддържат от нея.