Община Русе планира да разшири бул.“Липник“ с още едно локално платно в участъка от от ул. „Стоян Заимов“ до кръговото кръстовище при КАТ. За целта съществуващата в момента паралелна на „Липник“ улица с ширина между 4 и 6 метра ще бъде присъединена към булеварда, като ще се изгради и нова велоалея. Предвижда се пълна подмяна на пътните бордюри и монтиране на нови.                         

За реконструкцията има изработен инвестиционен проект и предстои изготвяне на оценка за съответствие, която да послужи за издаване на разрешение за строеж.
Прието е локалното платно да се изпълни с постоянен габарит от 6 м с изключение на участък от 4.50 м, където това е невъзможно. Проектната скорост е 50 км/ч. 
От улица „Сребърна“ до кръгово кръстовище при КАТ се предвижда изграждането на велоалея за двупосочно движение. В по-голямата си част тя се разполага в зелените площи между бул. „Липник“ и локалното платно. В отделни участъци, поради съществуващи непреодолими препятствия велоалеята се разполага между локалното платно и пешеходния тротоар, както и по платното за движение. Велоалеята се ограничава с градински бордюри 8/16/50, а пътното платно с пътни бордюри 50/15/25 с видима част 10 см.